1e Bijeenkomst september 2022

Door enkele leden van de Probus is het initiatief genomen tot oprichting van een Kunstkring Met als doel het gezamenlijk bezoeken van exposities, in Nederland en de Euregio. Immers  ervaringen uitwisselen en samen beleven van kunst is een nog meer intense beleving. De eerste bijeenkomst, de aftrap, was in Heerlen. We gingen met een groep van 7 personen naar ‘Schunck, Het Glaspaleis’ voor een expositie van Keith Haring.  Vooraf dronken we koffie in ‘De Huiskamer’ van het station. Leonie vertelde over de renovatie van het stations kwartier (voorheen veel  drugsoverlast) en de geschiedenis van het Glaspaleis. Gewapend met deze kennis gingen we Heerlen in.

De expositie was de moeite waard, met een mooie introductie film!  Keith Haring is een flamboyante en geëngageerde schilder, die helaas jong gestorven is

 

 

 

 

 

 

We lunchten bij de ‘3 Gezusters’ een kloostercomplex, in het centrum van Heerlen. Een locatie die, gezien zijn verbinding met de historie van Heerlen, aandacht verdient.  Om de stad nog meer te verfraaien zijn Murals op blinde muren aangebracht.  Met toelichting van Leonie liepen de Mural route met prachtige muurschilderingen van diverse internationale kunstenaars. Het Maankwartier rondom het station verdient aandacht en heeft mediterrane allure. Na dat dagje Heerlen waren we veel te weten gekomen over de kunstenaar Keith Haring en de renovatie van  Heerlen.  Een geslaagde dag en een mooie start van de Kunstkring!