Booklovers 2017

Voor februari 2017 stond het boek ‘De onderwaterzwemmer ‘ van F. Thomese op het programma, een boeiend boek met veel stof tot discussie
Ook Bernadette heeft zich inmiddels bij de leesclub aangesloten.

In april 2017 werd het boek ‘De bekeerlinge’ van S. Hartmans gelezen Dit gaf een interessante discussie over de geschiedenis van het Jodendom en de omvang en organisatie van de Kruistochten
Voor de bijeenkomst in juli 2017 was de boekkeuze ‘Tirza’ van Arnon Grunberg De discussie over deze psychologische triller was zeer geanimeerd. Het is dan ook een boek wat veel stof deed opwaaien.


V.l.n.r.: Leonie, Brigitte, Nellie, Bernadette, Henriette en Els

In september 2017 stond ‘Ik kom terug ’ van Adriaan van Dis op het programma. Een prachtig boek over afscheid en loslaten. Ieder had daar zijn eigen ervaring en emoties bij. Dat maakt de bespreking van zo’n boek zo waardevol.
In november lazen we ‘Bernhard’ een verborgen geschiedenis van Annejet van der Zijl. De discussie rondom het boek ‘Bernhard’ was erg geanimeerd. Ieder was gechoqueerd door de persoon Bernhard, Nellie ‘deed daar nog een schepje boven op’ door haar politieke achtergrond wist zij nog meer over hem. Bernadette voegde informatie toe, vanuit haar kennis over de relatie tussen het Koningshuis en de adel. Het smaakt naar meer, de historie van het Koningshuis, daarom gaan we ook het boek: ‘Juliana’ lezen.  

Booklovers 2016

De eerste bijeenkomst vond in oktober 2016 plaats. Geanimeerd werd er gediscussieerd over het gekozen boek  ‘De stamhouder’ van Alexander Munninghoff . De sfeer tijdens de bijeenkomst was veelbelovend.


V.l.n.r.: Brigitte, Dian, Henriette, Leonie en Els

De tweede bijeenkomst was op 9 december 2016 bij Dian thuis. We hebben het boek ‘ Jij zegt het ‘van Connie Palmen besproken, een spraakmakend en inspirerend boek.

cid_80fa66e5-4a12-427b-9d1b-b1cf91ca190deurprd10_prod_outlook

V.l.n.r.: Leonie, Brigitte, Nellie, Dian, Henriette en Els

Credits — Tekst Brigitte De Pree. Foto’s van de verschillende aanwezige gastheren.