Verslag bridgedrives van Probus ‘Rura et Mosa’en verrassende winnares!Een verrassende winnares!

Najaarsdrive  2019:  Een verrassende winnares!

De Najaarsdrive leverde op 10 november 2019 een verrassende winnares op. Truus Suurenbroek stak met een percentage van 67,5 % ver boven de rest uit. Marlies Kunnen-Melchiors werd tweede met een percentage   57,5 %. De rest bleef daar ver achter. In totaal werden er deze middag vijf rondes van vijf spellen gespeeld.

Truus na de prijsuitreiking: “Ik ben apetrots, dat ik gewonnen heb. Voor mij is zo’n bridgedrive iedere keer spannend, omdat ik nog niet zo lang bridge. Om te winnen van zo veel goede bridgers voelt heel goed.”

De drive werd deze keer gehouden bij de winnares van de vorige keer: Elly de Kluijver. Met Jaap had zij voor een gastvrije ontvangst gezorgd.

Het was een spannende maar bovenal gezellige wedstrijd.

.

Lentedrive 2019:  ‘De vrouwen sloegen keihard toe!’

Voor de achtste keer werd er op Palmzondag, 14 april 2019, een bridgedrive binnen onze club georganiseerd. We waren op deze frisse lentedag te gast bij Elly en Nico Timmermans in Baexem. Het was wederom een spannende wedstrijd. In totaal zijn er in zes ronden 24 spellen gespeeld. In elke ronde speelde je met een andere partner, zodat vlak voor Studiosport de individuele balans kon worden opgemaakt. De plaatsen 1, 2 en 3 werden ingenomen door drie vrouwen, respectievelijk Elly de Kluijver, Elly Timmermans en Dian America. Van harte proficiat!

Alleen Nico en Jo hadden een acceptabel excuus voor hun mindere prestaties. Nico moest voor de innerlijke mens zorgen, waarin hij uitstekend is geslaagd, en Jo was belast met de organisatie.

In de herfst worden de degens opnieuw gekruist.

Nic Timmermans zorgt voor de inwendige mens tijdens de lentedrive van Probus Rura et Mosa. Foto Jo Kunnen 2019.

Nic Timmermans zorgt voor de inwendige mens tijdens de lentedrive van Probus Rura et Mosa. Foto Jo Kunnen 2019.

Verslag Jo Kunnen, 16 april 2019

← Terug naar het Prikbord.

Verkorte link van dit item: bit.ly/2SLws9L-Probus

 


Herfstdrive 2018: spannend tot het laatste moment!

Op 9 november 2018 leek de zomer nog steeds niet voorbij. Een lekkere najaarszon fleurde de tuin van Dian en Marc prachtig op. Op deze vrijdagmiddag vond in Posterholt de Herfstbridgedrive van 2018 plaats. Het was een uitermate gezellige middag én het was tot en met de laatste ronde een spannende strijd om de winst. Na vier ronden van telkens vier spellen leken Truus en Geert of Marlies en Jo op de overwinning af te koersen. In de laatste ronde slaagden Dian en Paul er in een rechtstreeks duel in om Marlies en Jo van de eerste plaats te stoten. Hun score was ook groot genoeg om Truus en Geert te passeren; zij werden uiteindelijk fraai tweede. Een troostprijs (een usb-stick in de vorm van een windmolen) was er voor Eline en Harry, een koppel in opleiding.

Met dank aan gastvrouw Dian kan worden teruggezien op een geslaagde bridgewedstrijd.

Voorzitter Betteke Boogaard reikt de prijs uit aan de winnaars van Probus herfst bridgedrive 2018. Foto Jo Kunnen 2019.

Voorzitter Betteke Boogaard reikt de prijs uit aan de winnaars van Probus herfst bridgedrive 2018. Foto Jo Kunnen 2019.

Verslag Jo Kunnen, 9 november 2018

← Terug naar het Prikbord.

Verkorte link van dit item: bit.ly/2SLws9L-Probus

 


De beker van de Lente-drive 2018 gaat naar Baexem!

Op zaterdag 28 april 2018 werd er bij Eline en Harry Kleibeuker om de virtuele beker van de Lente-drive gestreden. Het was een individuele wedstrijd voor 12 personen. Al in de eerste ronde nam Elly Timmermans fanatiek de leiding en stond deze ook niet meer af. Zij eindige – ondanks een gedoubleerde drie down in spel 2 – met bijna 70% op de eerste plaats. Paul Dormans ging met het zilver strijken en Marlies Kunnen nam de bronzen medaille mee naar huis.

Voor de verliezers was er een bijzondere troost: Fortuna Sittard promoveerde op deze gedenkwaardige zaterdag – in het bijzijn van Wim Schut – naar de Eredivisie.

Dank aan Eline en Harry voor de warme ontvangst en aan Jo voor de organisatie van deze gezellige drive. In het najaar worden de degens bij Dian America gekruist.

Verslag Jo Kunnen

← Terug naar het Prikbord.

Verkorte link van dit item: bit.ly/2SLws9L-Probus


Herfst-Bridgedrive 2017 

En de winnaar is … Geert van Vlokhoven!

Op zondag 22 oktober 2017 vond niet alleen de voetbalklassieker Feyenoord-Ajax (1-4) plaats, maar ook de Herfst-Bridgedrive van onze Probusclub. Het werd een spannende strijd bij Marlies en Jo Kunnen in Swalmen. Er waren twaalf deelnemers, die telkens met een andere partner vier rondes van zes spellen afwerkten. Na twee rondes leken Elly Timmermans en nieuwkomer Jan Reinartz om de winst te gaan strijden, doch in de vierde spelronde sloeg Geert van Vlokhoven toe. Met zijn partner in deze ronde, Truus Suurenbroek, werden in zes spellen vijf tops behaald. De winnaar van deze gezellige drive stond daarmee vast.

Een tweede plaats was er voor Elly Timmermans en een derde plek voor Truus Suurenbroek. Marlies Kunnen en Harry Kleibeuker eindigden ex aequo op de laatste plek. Als troost voor Harry geldt, dat hij als voorzitter van Probus Rura et Mosa met trots op deze middag kan terugkijken. Voor Marlies was er toch een welgemeend applaus, omdat zij blijkens de vele lekkere hapjes een ware keukenprinses is. De leiding van deze gezellige wedstrijd en van de catering lag bij Jo in goede handen

Verslag Jo Kunnen 

← Terug naar het Prikbord.

Verkorte link van dit item: bit.ly/2SLws9L-Probus


Verslag eerste vier bridgedrives 2016-2017

Diverse leden van Probus ‘Rura en Mosa’ zijn actieve bridgers; sommigen zijn uiterst fanatiek, anderen bridgen meer voor de gezelligheid. Inmiddels hebben deze leden met hun partners (onder de bezielende leiding van Jo Kunnen) al een viertal drives (toernooien) georganiseerd. Er wordt op zo’n middag/avond zeker ook serieus gebridged, doch gezelligheid voert toch de boventoon. De gastvrouw en gastheer zorgen daarnaast altijd voor een drankje en lekker hapje. Al met al zijn het telkens heel sfeervolle en soms ook spannende bijeenkomsten.

Elly en Nico Timmermans namen het initiatief voor de Eerste Bridgedrive in Baexem. Na een enerverende strijd kwamen Elly en Jaap de Kluijver op 31 januari 2016 als winnend koppel uit de bus. Voor de Tweede Bridgedrive togen de twaalf deelnemers op 30 april 2016 naar de eerste winnaars, Elly en Jaap in Roermond. Hier zegevierde het gelegenheidskoppel Dian America en Paul Dormans.
Beatrice en Paul Dormans waren op 19 november 2016 in Horn gastvrouw en gastheer voor de Derde Bridgedrive van Probus ‘Rura et Mosa’. Marlies en Jo Kunnen namen op deze dag na 21 spellen de virtuele beker mee naar huis.

Vanwege een verbouwing bij Marlies en Jo werd voor de vierde wedstrijd uitgeweken naar Melick, waar Truus Suurenbroek en Geert van Vlokhoven de zes bridgeparen op 7 mei 2017 een gastvrije ontvangst boden. Op speciaal verzoek werd er in wisselende samenstelling gebridged, waardoor een individuele uitslag kon worden berekend. De top drie in Melick was alsvolgt: op de eerste plaats eindigde Jo, Dian werd tweede en Paul derde. In het najaar is de volgende drive dus in Swalmen.

 

Verslag Jo Kunnen 

← Terug naar het Prikbord.

Verkorte link van dit item: bit.ly/2SLws9L-Probus